neasmyrni365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Κοινοποίηση

Στο φωταγωγημένο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης κυματίζει από χθες η σημαία του Ποντιακού Ελληνισμού 100 και πλεον χρόνια μετά την Γενοκτονία των Ποντίων και τριάντα χρόνια μετά την επίσημη αναγνώρισή της από την Ελληνική Πολιτεία.

Η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη για τα 353.000 θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Η Νέα Σμύρνη τιμά την τεράστια συμβολή των Ποντίων στην ανόρθωση του Ελληνικού κράτους μετά τον ξεριζωμό τους από τα πάτρια εδάφη και αναγνωρίζει την συμμετοχή και συμβολή τους σε όλους εθνικούς και κοινωνικούς αγώνες

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της Γενοκτονίας, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης δήλωσε: «Στη συμπλήρωση 105 χρόνων από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η πόλη μας υψώνει τη σημαία του Πόντου στο φωταγωγημένο Δημαρχείο της. Συμμετέχει το άλλο Σάββατο 25 Μαΐου τις εκδηλώσεις Μνήμης που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Ν.Σμύρνης στην Πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού (Πλατεία Αίνου) καταθέτοντας στεφάνι στο ομώνυμο Μνημείο. Η Γενοκτονία των Ποντίων το 1919, των Αρμενίων το 1915 και η Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 αποτελούν πράξεις γενοκτονικής εθνοκάθαρσης των νεοτουρκων που συντελέστηκε με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η πόλη μας αγκάλιασε όλους τους πληθυσμούς που υπήρξαν θύματα του ίδιου θύτη και αποτελεί την εποποιία της δημιουργίας και της προκοπής των προσφύγων στις νέες εστίες τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Λ. Αυγενάκης: Η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο με τους αγρότες

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΛΑΠ