neasmyrni365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΕΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ: «ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΖ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ. ΠΗΡΑΜΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ».

Κοινοποίηση

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Δημοτική Επιτροπή οι όροι διακήρυξης και μελέτης για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της Νέας Σμύρνης και προχωρά άμεσα η δημοπράτηση του έργου ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ που θα επαναλαμβάνεται τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Γιώργος Κουτελάκης, ενώ επίσης προχώρησε και στην ιεράρχηση των προβλημάτων της πόλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Τα εν Δήμω» και στους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Μαρία Μαγκλάρα, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης αναφέρθηκε στην «οικονομική ασφυξία» του Δήμου και στις δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να λάβει προκειμένου να επέλθει εξισορρόπηση και συμμάζεμα. «Στόχος μας είναι το 2024 μ’ ένα βίαιο θα έλεγα τρόπο να συμμαζέψουμε τα οικονομικά κόβοντας συνεχώς δαπάνες από αυτές που μπορούμε να αντέξουμε. Δεν μιλάω για αυξήσεις αλλά για περιορισμό των εξόδων, για τακτοποίηση και αναχρηματοδότηση των δανείων, για εξισορρόπηση έργων στα οποία η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε δηλώσει ότι θα βάλει ίδιους πόρους ενώ είναι χρηματοδοτούμενα, άρα να μειώσουμε την συμμετοχή μας εκεί, για εξορθολογισμό των οικονομικών δεδομένων στη λειτουργία του Δήμου με περιορισμό περιττών δαπανών.

Στοχεύουμε να συγκεντρωθούμε σ’ αυτά που πραγματικά αποδίδουν κατευθείαν στον πολίτη προστιθέμενη αξία ως υπηρεσίες ή ως έργα», είπε χαρακτηριστικά. Ο Γ. Κουτελάκης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση του πράσινου της πόλης και στις δύο επιλογές που είχε η νέα Δημοτική Αρχή. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ή θα αποφασίζαμε να βελτιώσουμε από λίγο την καθαριότητα και το πράσινο ταυτόχρονα, ή θα αποφασίζαμε να βελτιώσουμε δραστικά το ένα από τα δύο. Τελικά ρίξαμε όλες τις δυνάμεις μας στην καθαριότητα. Αλλάξαμε πραγματικά την εικόνα που ήταν και το μεγάλο παράπονο των δημοτών. Από την αναμόρφωση του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα, αρχίζουμε και προσθέτουμε και στο πράσινο δυνάμεις και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού και σε επίπεδο προμηθειών, πρασίνου, φυτεύσεων κ.α.»

Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης τόνισε επίσης ότι τα έργα στο Άλσος ξεκινούν σ’ ένα μήνα. Πρόκειται όπως είπε για ουσιαστική Ανάπλαση ( χρηματοδοτούμενο έργο) θα διαμορφώσει νέα κατάσταση στους χωμάτινους διαδρόμους και θα υπάρξουν φυτεύσεις και επιστρώσεις πρασίνου σε μεγάλα τμήματα. Η είδηση ωστόσο, σύμφωνα με τον Γ. Κουτελάκη είναι η συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο η οποία θα καταλήξει πριν το καλοκαίρι σε προγραμματική συμφωνία για την εκπόνηση Μελέτης Αναζωογόνησης της χλωρίδας του. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στις δύο περιοχές (Άλσος και Εστία) οι οποίες έχουν επιλεγεί ως προτεραιότητα για την κατασκευή Υπόγειων Γκαράζ.

Για την Ενεργειακή Συμμαχία που προωθεί ο Δημος της Αθήνας, μέλος της οποίας έγινε πρόσφατα η Νέα Σμύρνη, ο Γ. Κουτελάκης υπενθύμισε ότι «είναι ψηλά στην ατζέντα μας η δουλειά και η δράση μας γύρω από θέματα του περιβάλλοντος, της κλιματικής κρίσης και της βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης. Σ΄αυτή την προοπτική είδαμε ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία κι εμείς ως γείτονες θελήσαμε να είμαστε σε κάτι που απηχεί και τις δικές μας τις απόψεις, συμμέτοχοι και σύμμαχοι».

Ερωτηθείς για τις επιτυχίες των ομάδων της Νέας Σμύρνης και την άνοδό τους στις επαγγελματικές κατηγορίες, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης τόνισε: «Η πόλη μας είναι επισήμως η πρώτη στην Ελλάδα σε ανάπτυξη πρωταθλητικού αθλητισμού με 8 ομάδες στην Α’ Εθνική. Το μεγάλο μας έργο, το γήπεδο, εξελίσσεται χωρίς να εξελίσσεται. Είναι ένα εργοτάξιο, μια ανοιχτή πληγή που μας πονάει κάθε μέρα. Είμαστε μπροστά σε μία δύσκολη εξίσωση με τον περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά για να βρούμε μια δύσκολη λύση για το θέμα που μας απασχολεί. Ή να το συνεχίσουμε ή να πάμε σε βελούδινο διαζύγιο με την εργολήπτρια εταιρεία. Αναζητούμε γήπεδο για το μπάσκετ του Πανιώνιου. Το σκέφτεται σοβαρά ο Δήμαρχος Γλυφάδας να βοηθήσει».

Τέλος όσον αφορά την μετατροπή της Λεωφόρου Συγγρού σε «Λεωφόρο Πολιτισμού» σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους, ο Γ. Κουτελάκης αναφέρθηκε στις συζητήσεις του με τον Δήμαρχο Αθηναίων που βρήκε την ιδέα πολύ καλή και αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία για την Μελέτη της πρότασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Σολτς παραδέχεται τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα και αναλαμβάνει την προσωπική του ευθύνη

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ!

ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ