neasmyrni365.gr
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή παιδιών και εφήβων στην ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών «Με τα χρώματα της αθωότητας» του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος 21 – 23 Ιουνίου 2024

Κοινοποίηση

21 – 23 Ιουνίου 2024Δημοτικός Πολυχώρος Πολιτισμού «Γαλαξίας» Νέας Σμύρνης

(2ας Μαϊου 16, Τ.Κ. 171 21, Πλατεία Νέας Σμύρνης)

«Με τα χρώματα της αθωότητας» είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών, που διοργανώνει για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Σμύρνης, από 21 ως 23 Ιουνίου 2024, στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σκοπός του Ομίλου μας, μέσα από αυτή την έκθεση, που πραγματοποιείται για 12ο συνεχές έτος (τα έτη 2020, 2021 και 2022 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω πανδημίας) είναι να προβληθεί το έργο νέων παιδιών και εφήβων, ηλικίας 5 – 18 ετών, μελών της ομάδας Juniors του Ομίλου μας, καθώς και παιδιών των σχολείων και των εργαστηρίων ζωγραφικής του Δήμου Νέας Σμύρνης και άλλων εργαστηρίων ανά την Ελλάδα, αναδεικνύοντας έτσι την καλπάζουσα και αβίαστη φαντασία τους και δίνοντας βήμα στη δημιουργικότητα και τις εικαστικές, εκφραστικές τους ικανότητες.

Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας και τις μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις που μαστίζουν την ανθρωπότητα και την εποχή μας (ενεργειακή και κλιματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών, πολεμικές συγκρούσεις, βία κ.ά), τα νέα παιδιά καλούνται να βρουν διεξόδους και να αποτυπώσουν στο έργο τους όλα αυτά που αποτελούν για εκείνα έναυσμα και πηγή έμπνευσης δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή, μέσα από την τέχνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στις 19:00, παρουσία των μικρών μας καλλιτεχνών, στους οποίους θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα συμμετοχής.

Στην έκθεση θα λάβουν μέρος μόνο 40 νέες – οι, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αυστηρά, η Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024,στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής. Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 40 συμμετοχών και μετά.

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

                            Η Πρόεδρος                                                                      Η Γενική Γραμματέας

    Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                              Μαρία (Μάνια) Βλαχογιάννη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι και νέες εικαστικοί από 5 ως 18 ετών, μέλη ή μη της ομάδας Juniors του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  2. Κάθε δημιουργός θα έχει στη διάθεσή του ένα (1) μέτρο αυστηρά και σε αυτό θα μπορεί να εκθέσει ένα (1) έργο του, πλάτους ως 80εκ. ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, μικτής τεχνικής ή κατασκευής (κολάζ, οριγκάμι, πηλός κλπ), ανάλογα με το μέγεθός του. Το θέμα είναι ελεύθερο.
  3. Τα έργα ζωγραφικής, θα πρέπει να είναι σε πλαίσιο (τελάρο ή κορνίζα) και να έχουν τη δυνατότητα ανάρτησης και στήριξης, να φέρουν δηλαδή στην πίσω πλευρά τους γαντζάκι ή σύρμα. Το κάθε έργο θα πρέπει να φέρει το όνομα του καλλιτέχνη.
  4. Η τοποθέτηση των έργων στο χώρο, θα γίνει από τους υπεύθυνους εικαστικούς του Ομίλου, με κριτήριο την καλύτερη δυνατή θέαση, ανάλογα με το μέγεθος και το είδος κάθε έργου.
  5. Η παράδοση των έργων για το στήσιμο της έκθεσης θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου (ώρες 11π.μ. – 2μ.μ), στον Δημοτικό Πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας» του Δήμου Νέας Σμύρνης. Ειδικά για τα έργα της επαρχίας η αποστολή τους (με courier) στο χώρο της έκθεσης ή στο γραφείο του Ομίλου (κατόπιν συνεννόησης), βαρύνει τον/την συμμετέχοντα. Το ίδιο ισχύει και για την παραλαβή του έργου μετά τη λήξη της έκθεσης. Το έργο θα επιστραφεί στη διεύθυνση που έχει ορισθεί στη δήλωση συμμετοχής, εκτός εάν προσδιορισθεί άλλη.
  6. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email για τις λοιπές λεπτομέρειες της διοργάνωσης (ωράριο έκθεσης, υλικό επικοινωνίας, εγκαίνια, λήξη έκθεσης κλπ), καθώς και για την παραλαβή των έργων τους μετά το πέρας της έκθεσης.
  1. Ο γονέας – κηδεμόνας κάθε καλλιτέχνη θα χρειαστεί να αποστείλει στη γραμματεία – με email – ως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024 (καταληκτική ημερομηνία), τα κάτωθι: α) φωτογραφία του έργου, η οποία πρέπει να είναι έγχρωμη, υψηλής ανάλυσης (άνω των 350 dpi), χωρίς φωτοσκιάσεις, τοποθετημένη ευθέως και όχι υπό γωνίαν, β) συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη τη δήλωση συμμετοχής όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας του καλλιτέχνη (διεύθυνση – κινητό τηλέφωνο – email), καθώς και τα στοιχεία των έργου (τίτλος, τεχνική, διαστάσεις) και γ) ένα μικρό βιογραφικό σημείωμα του παιδιού σε word (ως 100 λέξεις), στο οποίο θα αναφέρονται η ηλικία, η τάξη, το σχολείο και το εργαστήριο εικαστικών στο οποίο φοιτά, καθώς και λίγα λόγια για την ενασχόλησή του με τις εικαστικές τέχνες.  
  2. Μετά το πέρας της έκθεσης τα έργα θα αναρτηθούν σε ειδικό φωτογραφικό άλμπουμ στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα κοινωνικά δίκτυα Facebook και Youtube.
  3. Κάθε δημιουργός θα λάβει τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής τη βραδιά των εγκαινίων και εικαστικό κατάλογο σε ηλεκτρονική μορφή, μετά το πέρας της έκθεσης.

Αναλυτικά οι όροι και η δήλωση συμμετοχής: www.clubunesco.gr

Πληροφορίες – διεκρινίσεις:

Τηλέφωνο: 210 9514523, email: unescohellas.tlee@gmail.com

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

  Η Πρόεδρος                                                           Η Γενική Γραμματέας

         Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                                      Μαρία (Μάνια) Βλαχογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

The tuition fees cap must be lifted for two year degrees if they are to succeed

admin

Πανιώνιος: “Έχουμε το δικαίωμα να αναρωτηθούμε τους λόγους για τους οποίους εξαντλείται η αυστηρότητα”

Έκτακτες διακοπές νερού σήμερα σε Γαλάτσι, Νέα Σμύρνη, Χαϊδάρι και άλλες περιοχές της Αττικής